Internett gir oss et hav av skolerelaterte nettsider. Kvaliteten på disse kan variere, men svært mange er veldig gode og absolutt en ressurs som kan tas med inn i skolehverdagen til elever og lærere. Her er 3 eksempler nettsider jeg har god erfaring med:
Bentes side – ressursside for lærere
http://www.home.no/bentem/
Dette er ei imponerende ressursside laget av lærer Bente. På denne siden deler hun mange kjempegode tips og ideer med sine lærerkollegaer rundt om kring. Her finner vi konkrete undervisningsopplegg, det er listet opp mange flotte nettlenker knyttet direkte til fag og/eller tema og vi finner nettlenker som går direkte til noen av lærebøkene vi bruker i skolen. Nettsiden er bygd opp etter hypertekstprinsippet, dvs. at leseren selv velger hvilken lenke han vil gå videre på. Hver av underlenkene nytter en eller flere av de digitale verktøyene; hypertekstualitet, interaktivitet og multimedialitet. Vi finner også mange fine øvingsark m.m. i utskriftsformat på denne ressursiden.
Gyldendal forlag – nettside for lærebok i matematikk med interaktive øvinger til elevene
http://www.gyldendal.no/multi/
Selv om jeg pr. i dag har brukt andre lærebøker enn ”Multi” i matematikkundervisningen, ender jeg stadig vekk på disse sidene når vi bruker datamaskinene i undervisninga. Denne siden gir elevene interaktive øvinger i matematikk innenfor mange ulike emner og nivåer. Siden har varierte oppgaveformer og er visuelt god, noe som gir elevene motivasjon til å arbeide med oppgavene her. Parallelt med at elevene arbeider med oppgavene, får læreren ypperlige muligheter til å gå rundt å hjelpe elevene på ulike nivåer samt fange opp elevenes svake og sterke fagsider.
Kragerø vgs – fagside tysk – interaktive øvinger i grammatikk- og språkstruktur
http://www.kragero.vgs.no/
Denne siden har hjulpet meg godt i jobben som tysklærer. Grammatikk og språklære kan lett bli veldig teoretisk, komplekst og ”tørt” stoff for elevene. Her får elevene en rekke interaktive øvinger innenfor grammatikk og språklære der de umiddelbart får bekreftet riktig/feil svar inkl. fasitsvar. Dette gir elevene økt forståelse og økt motivasjon i språkopplæringa.
lørdag 3. oktober 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar